Aplikacija za popis robe

VIDEO UPUTSTVO

OPIS APLIKACIJE

Aplikacija je namjenjena je za popis robe u magacinu, ručno i internet naručivanje robe. Prijava za demo aplikaciju: korisničko ime - 1 i lozinka – 1. Nakon što se ulogujete pokreće se preuzimanje podataka sa servera i otvara se početna strana.
Odabirom nove narudžbe moguće je ručno skenirati artikle PDA uređajem ili unijeti šifru artikla, odabrati komitente i kupce (izborom maloprodajnog skladišta). Skenirani artikli se smještaju u listu ispod gdje je prikazan naziv artikla, količina na lageru i naručena količina. U action bar-u se nalaze ikonice za pretragu komitenata I kupaca i ikonica pomoću koje se zaključuje (završava) narudžba.
Odabirom Internet naručivanja otvara se lista narudžbi koje su stigle sa Web (Internet) shop-a gdje je prikazana lista narudžbi (datum narudžbe, naziv komitenta  i saldo narudžbe). Dobijene narudžbe moguće je skenirati i proknjižiti preko uređaja . Klikom na neku od narudžbi otvara se novi prozor sa detaljnim prikazom narudžbe – stavkama (nazivima naručenih artikala, šiframa, količinama na lageru, naručenim količinama i da li je artikal skreniran. Artikal je moguće skenirati uređajem ili unijeti šifru artikla ručno.
Opcija popis omogućuje korisnicima da uz pomoć PDA uređaja za skeniranje ili Android  telefona lako i brzo izvrše popis robe. 
Aplikacija ima mogućnost izbora datuma popisa, mogućnost da se popis radi za određenu grupu artikala ili sve grupe.
Aplikaciju je moguće povezati sa robnim knjigovodstvom i na taj način vršiti prenos podataka. 
Moguće je skenirati barkodove PDA uređajem ili unositi barkodove ručno, u suprotnom moguće je vršiti popis unošenjem šifre artikla. 
Nakon što unesemo barkod ili šifru u listi ispod će biti upisan dati artikal, gdje je prikazan naziv i šifra artikla, količina na lageru i popisana količina. 
Moguće je ručno unijeti popisanu količinu, takođe postoji mogućnost brisanja artikala sa popisne liste. 
Nakon što je popis završen klikom na dugme u desnom gornjem uglu možemo da pošaljemo završeni popis u robno knjigovodstvo. 
U opciji predračun nalazi se sve ono što je prethodno poslato u predračun (aplikacija robno knjigovodstvo) i tu se nalazi na odgovarajućem skladištu, sve dok se ne proknjiži. Sve poslate stavke u predračun vode se u vidu rezervacija.

DEMO PRIKAZ


slika
 
slika
 
slika
 
slika
 
slika
slika
 
slika
 
slika
 
slika